sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Itadakimasu!!

konichiwa!

Me ollaan isän kanssa usein tehty susheja itse kotona. Joten päätin opettaa myös äidille, niin voin syödä niitä useammin :D Sushi on varmaan yksi mun top 3 ruuissa. Elikkä samalla kun opetin äidille sushin tekoa päätin ottaa pari kuvaa, niiin saan tänne postauksen (pitkästä aikaa kun  en ole postaillut). Joten tässä nyt:


HOW TO MAKE SUSHI

Tarvitset:
-Sushi riisiä
-riisiviinietikkaa
-merilevää
-mitä haluat sushin sisälle leikattuna ohuiksi suikuloiksi
 esim. -tuoretta lohta
           -tuoretta tonnikalaa
           -katkarapua
           -kurkkua ja porkkanaa
           -avokadoa
           -seesaminsiemeniä
           -kaikkea muuta hyvää
-nauti sushit sojakastikkeen ja wasabin kera
-bambumatto (ei välttämätön)

STEP 1: Riisi
-Anna riisin olla viileässä vedessä n. 20 min (en oikeastaan tiiä mitä varten se on, mutta se riisi muuttuu ihan valkoseks sen jälkeen). Huuhtelee sen jälkeen vielä vähän riisiä
-Keitä riisi (jos on 150g riisiä niin vettä pitäisi olla 400ml) n. 10min kunnes vesi on kokonaan imeytynyt


-Lisää riisiin etikkaa (japanilsta riisiä varten)



STEP 2: Sushi
-Laita levä rullamatolle niin että sileämpi puoli on alas päin ja karkeampi ylöspäin.

-Levitä sormilla riisiiä kaikkialle levän päälle, mutta jätä ylös noin 1cm paksuinen tila tyhjäksi. Älä tee paksua riisi kerrosta. Riisi jää sormiin kiinni, niin ¨valmista vesikippo viereen, jossa voit kastella sormia silloin tällöin.
-Laita haluamasi ainekset yhdeksi kasaksi alas




STEP 3: rullaamien
- Vaikein vaihe. Tässä käytetään bambumattoa, se ei ole välttämätön, mutta auttaa paljon. Taita varovasti sushia rullalle, siten että käännät reunaa sushin sisään päin. Sitten vain jatkat rullaamista varovasti, hiukan painellen. Jos sinulla on bambumatto, niin heti alussa saat rullaamis liikken selville, se vaan menee niikuin pitäisi (paitsi jos rullaat maton mukaa sushiin)


 yritin saada kuvan rullaamis vaiheesta,
toivottavasti se auttaa
sushirulla :)

STEP 4: viimeistely
-Leikkaa 1-2cm paksusia susheja. Kastele veistä hiukan, se helpottaa leikkaamista, kun veitsi ei tartu riisiin.



Siinä se on!!



Tässä kuvia susheista, onigireista ja nigireja



onigiri 
 erilaisia joita tein huvikseni
 
susheja (en saanut kuvaa pienemmäksi millään)

nigireja


Toivottavasti resepti oli tarpeeksi selkeä ja että seuraavalla kerralla kun syötte susheja, ne on itse tehtyjä. Paljon parempia!!

~Jenni


2 kommenttia:

  1. Jee! Riisi pitäis pestä ennen keittämistä, siksi viileään veteen aluksi :) Näyttää niin hyvältä....

    VastaaPoista
  2. YUMMMYY näyttää überhyvältä ! (^3^)/

    VastaaPoista