maanantai 4. helmikuuta 2013

Bonjour Paris!

Koska maanantai oli tänään vapaa ja niin myös tulee olemaan tiistai, päätin oottaa rennosti. Katsoin telkkua ja leivoin. (kävimme myös ostamassa uuden puhelimen ja söimme pitaa isäni kanssa) Eilen illalla katsoin rauhassa elokuvaa keskiyöhön saakka, ei ollut kiire nukkumaan. Katsoin ihanan vanhan elokuvan: Funny Face, jossa näyttelevät Audrey Hepburn ja Fred Astaire.Tänään leivoin croissantteja tai siis voisarvia näin suomeksi sanottuna. Olin erittäin ranskalaisella päällä. (mistäköhän sekin alkoi, luultavasti siitä elokuvasta) Tässä sitten resepti croissantteihin ja paljon kuvia:

Croissantit:
1 1/2 dl maitoa
25g hiivaa
1/2 kananmunaa
3/4 tl suolaa
75g margariinia tai voita
noin 4 dl vehnäjauhoja

-Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja lisää kananmuna, suola ja jauhot. Alusta pehmeä rasva taikinaan viimeiseksi.
-Vaivaa taikina alustalla hyvin sitkeäksi, jotta sarvet eivät repeilisi paistamisen aikana. Kohota taikina hitaasti huoneenlämmössä kaksinkertaiseksi.
-Kaaviloi kohonnut taikina suureksi pyöreäksi levyksi ja jaa se kahdeksaan sektoriin veitsellä.
-Kääri sektorit sarviksi niin, että aloitat leveimmästä päästä. Pane sarvet leivinpaperilla vuoratulle pellille ja asettele sarven kaarevaan muotoon. Liitymäkohta jää alle.
-Kohota sarvet lämpimässä hyvin  ja voitele croissantit kananmuna toisella puoliskolla.
-Paista sarvia uunissa 225 asteessa n. runsaat 12 minuuttia. (keskitaso)
Bon appetit!




























4 kommenttia:

  1. sanon samoin ku onerva, namiii, näyttää tosi hyvältä! ite leivoin tänään cupcakesejä (vai miten nyt suomeksi sanotaan) :)

    http://moonsdaydreams.blogspot.com

    //Moon<3

    VastaaPoista