Croissantit:
1 1/2 dl maitoa
25g hiivaa
1/2 kananmunaa
3/4 tl suolaa
75g margariinia tai voita
noin 4 dl vehnäjauhoja
-Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja lisää kananmuna, suola ja jauhot. Alusta pehmeä rasva taikinaan viimeiseksi.
-Vaivaa taikina alustalla hyvin sitkeäksi, jotta sarvet eivät repeilisi paistamisen aikana. Kohota taikina hitaasti huoneenlämmössä kaksinkertaiseksi.
-Kaaviloi kohonnut taikina suureksi pyöreäksi levyksi ja jaa se kahdeksaan sektoriin veitsellä.
-Kääri sektorit sarviksi niin, että aloitat leveimmästä päästä. Pane sarvet leivinpaperilla vuoratulle pellille ja asettele sarven kaarevaan muotoon. Liitymäkohta jää alle.
-Kohota sarvet lämpimässä hyvin ja voitele croissantit kananmuna toisella puoliskolla.
-Paista sarvia uunissa 225 asteessa n. runsaat 12 minuuttia. (keskitaso)
Bon appetit!
Namm, näyttää hyvilt :)
VastaaPoistaKiitos, oli hyviä :))))
VastaaPoistasanon samoin ku onerva, namiii, näyttää tosi hyvältä! ite leivoin tänään cupcakesejä (vai miten nyt suomeksi sanotaan) :)
VastaaPoistahttp://moonsdaydreams.blogspot.com
//Moon<3
Oi cupcakes!Love them <3
VastaaPoista